Ohlédnutí za sezónou 2013

Jak je z nadpisu patrné, rád bych se nyní krátce ohlédnul za rybářskou sezónou 2013. Byl to pro mne rok plný novinek, překvapení, rybářského štěstí a samozřejmě i několika malých proher, jak už to u tohoto koníčka bývá.

Šoulačka a tloušti...

Do letošního roku jsem chytal zásadně s krmítky a loňského roku znovuobjevenou plavačkou. Technika lovu, hlavně však její umístění, která je nyní mojí srdeční záležitostí je "šoulačka". To spolusouznění s přírodou a akčnější způsob lovu je ostatními technikami prostě nedostižná. Projít se s brčkem, nebo feederem kolem malé říčky a snažit se přelstít  místní obyvatele vodní říše je adrenalinová záležitost. A k tomu všemu jsem ještě získal úplně nového protivníka. Tlouště ! Tato nádherná a bojovná ryba se mi celé roky vyhýbala, ale při šoulačkách je nyní mým nejprestižnějším úlovkem.

Přívlač...

Dříve to pro mne byla technika lovu, na kterou jsem tak nějak přešel v zimních měsících, víceméně z povinnosti, když už se kapři a cejni přestali krmit a sedění u feederu bylo prakticky zbytečné. Nějakou rybu se mi povedlo přelstít, ale vždy to bylo vykoupeno spoustou času a utržených nástrah (i když to se vlastně moc nezměnilo :) ). Když jsem začal navštěvovat menší říčky a potůčky, tak jsem se stal nějak více lovcem a začala mě přívlač hrozně bavit.  Záběr tlouště, okouna nebo štičky na dvou metrovém potoce, je něco neuvěřitelného. Zvednutí mého osobního rekordu ulovením štiky 88cm byla už jen třešnička na dortu a samozřejmě obrovské štěstí, které se prostě jednou muselo unavit a sednout i na mě :)

 

V roce 2014 bych se velmi rád více věnoval lovu na Bolognesový  proutek. Souboj s každou rybkou je na takové nářadí opravdovým požitkem. Nemohu se dočkat až ucítím na špičce sedmi metrového Trabucca tupý tah kapra a budu ho muset zdolat i přes bolesti rukou a zad, i když mi je  jasné, že bolo není prut na zdolávání kaprů na řece :)

Se sezónou 2013 jsem opravdu velmi spokojen a spoustu zážitků si budu pamatovat ještě velmi dlouho a budou to navždy "ohřívačky" v dnech kdy nebudu moct vyrazit k vodě.

Všem přeji hodně štěstí, krásné vánoce a úspěšný vstup do nového roku 2014.

P.S. 23.12. vyrážím na řeku pro vánočního kapra. Pokud neuspěju, tak nevyrazím do Tesca ke kádím jako každý rok, ale za trest budu mít vepřový řízek :)  Všem odvážlivcům co taky vyrazí, přeji hodně štěstí :)

 

Průměrná známka: 1,33

Komentář ke článku (2)